Hajduk pokorio Ćurlovac!

META DATA DATA Hajduk nastavio pobjednički niz! Viš pročitajte u izvještaju našeg reportera s terena i Bjelovarskog lista...NK "Omladinac" Ćurlovac - NK "Hajduk" Hercegovac 0-3

Nedjelja... Niti najzagriženiji navijači Hajduka ne pamte kad smo zadnji put uzeli 3 boda u Ćurlovcu. Naša "crna mačka" danas je bila pitomo štene! Znali smo kuda idemo, uvijek neugodno gostovanje u Ćurlovcu gdje smo nerjetko izvlačili deblji kraj. Već nekoliko dana prije tekme dečki su bili nabrijani i "žedni krvi". Trud, vjera i zalaganje je danas doneslo 3 boda u Hercegovac. 3 tekme, 9 bodova, nismo niti mogli zamisliti bolji početak sezone. No ajmo malo o tekmi... Početak utakmice-Blitzkrieg!! Od prve minute smo stvorili pritisak, lopta je išla od noge do noge i s lakoćom smo dolazili pred gol protivnika. 5. minuta, Fićo daje loptu Mateju koji si je sjajno oslobodio prostor između 2 protivnička braniča i poslao loptu u mrežu koju je golman samo ispratio pogledom! Kod slavlja gola točno se vidjelo koliko dečki žele pobjedu i s koliko žara su proslavili. Nastavili smo s dobrom igrom i to je rezultiralo drugim golom. Nakon promašene prilike i odbijanaca u 16-ercu, Matej dodaje Filipu koji šalje loptu u praznu mrežu za 0-2!!! Gosti su prvo poluvrijeme bili u apsolutno podređenom položaju, zaprijetili iz nekoliko udaraca iz daljine, ali sve je to bilo nekonkretno i nedorađeno da bi imalo zaprijetilo našem odličnom golmanu Damjanoviću. Pred kraj prvog poluvremena bio je vidljiv pad u snazi naših napadača koji su cijelo vrijeme trčali i stiskali protivničku obranu! Mlinarić, Žgela i Šotićek bili su konstantna bol u guzici Ćurlovačkih stopera. Drugo poluvrijeme gosti su prvih 20 minuta uspostavili ravnotežu u igri i bili ravnopravan protivnik, te su stvorili nekoliko izglednih prilika, ali nedovoljno da bi savladali odličnog Damjanovića! Treba napomenuti da je naša obrana opet obavila odličan posao, odlično su zatvarali prostor, držali suparničke napadače na distanci i čistili sve što je moglo stvoriti prijetnju za naš gol. Rijetko koja obrana 1. ŽNL se može pohvaliti da u 3 utakmice nije vadila loptu iz mreže. Kad je Ćurlovac pokušavao stići rezultat, iz naše polukontre Šotka koristi zbunjenost protivničke obrane i zabija za 0-3!!! Tad je bilo jasno da 3 boda idu u Hercegovac, ali trebalo je utakmicu privesti kraju. Imali su domaćini dvije izgledne prilike za počasni pogodak, ali ispriječila se greda. Rezultat je mogao biti i uvjerljiviji da su Pratljačić i Bašljan iskoristili svoje 100%-ne prilike, ali nije bilo sreće. U zadnjim trenucima utakmice sudac Novosel je dosudio jedanaesterac za domaćine na čuđenje svih prisutnih na tribinama. Loptu je uzeo Boris Drlja, izveo udarac, ali Damjanović maestralnom obranom ostavlja našu mrežu netaknutom treću utakmicu za redom!! Nakon zadnjeg sučevog zvižduka, slavlje je moglo početi!!!

Kad se sve to pogleda, vidi se da su dečki prava klapa, Ići je to odlično posložio, iz kola u kolo igraju sve bolje i idemo dalje po nove pobjede i ne bojimo se nikoga. Dečki su odigrali odlično danas, svatko je dao svoj doprinos i vidi se da svi ginu na terenu jedan za drugoga! Golman siguran i ulijeva povjerenje cijeloj ekipi, obrana igra fenomenalno, Flip i Ići cijelu tekmu dirigiraju igru. Naš napadački trozubac valjda može igrati nažmirečki koliko se dobro razumiju! I kako svaki put imamo igrača utakmice, čuvao sam to za šećer na kraju... MATIJA NAKANI, sam je riješio pola utamice. Najopasnijeg igrača Ćurlovca, Borisa Drlju strpao je u džep! Puca od snage, pretrči kilometara i kilometara tokom tekme i takav nam Mata treba!!! Bravo još jednom svima i dalje samo jako! Lijepo je znati da kad naš klub dolazi na gostovanje da protivnički igrači imaju fleke po gaćicama... Danas smo to i pokazali. Puno bi se toga još moglo reći jer su svi stvarno dali sve od sebe, ali ostavimo to za iduću nedjelju i utakmicu s Brestovcem doma.... Pozdrav do tad!!!

#hajduk #hercegovac #omladinac #ćurlovac #1žnl #14kolo